WEDSTRIJD FS Gelko Hasselt - ZVK Celtic Houthalen '94  4 - 2  (0-2)

DATUM 13-12-2013  21:15

DOELPUNTEN 13’ El Kharoubi (0-1), 17’ Cox (0-2), 26’ Pelckmans (0-3), 27’ Bssissen (1-3), 29’ Aktepe (1-4), 30’ Pelckmans (1-5), 31’ Hakkens (1-6), 32’ Aktepe (1-7), 39’ Ramdani S. (2-7) en 40’ El Kharoubi (2-8).

VERSLAG Proost Liet sloot vrijdag in Beverlo de heenronde af met een overduidelijke zege die de ploeg van Kurt Gessner met amper elf verliespunten helemaal voorin laat meedraaien. Voor het eerst is een plaats in de play-offs een gegeven. Alleen de eerste helft op visite bij Fenerbahçe was even moeilijk. Niet zo moeilijk echter als verwacht. Zeker na de 0-2 waarmee gedraaid werd. Doelman Tsabounti – anders zo onklopbaar – liet zich te makkelijk vloeren. Het was meteen duidelijk dat Beringen zou gaan plooien omdat het opgelegde tempo te hoog lag. Eens de 0-3 een feit was, vielen binnen evenveel minuten vier doelpunten en was de wedstrijd vlug gespeeld. Proost Lier bekert woensdag in Lummen tegen een Limburgse provincialer en begint pas op 3 januari aan de tweede ronde van de competitie uit bij Asse-Gooik. Daarna volgt - na het EK 2014 - pas voor 14 februari de volgende opdracht (tegen Morlanwelz).